Folkemøde 2018: EG debatterer OPS (Offentlig Privat Samarbejde) samt digitalisering og privatliv

Folkemøde

EG deltager i flere debatter på Folkemødet. Foto: TV2 Bornholm

EG på Folkemøde 2018: Hvad skal vi med Offentlig Privat Samarbejde (OPS)? Og er der en konflikt mellem digitalisering og borgernes ret til deres privatliv?

Som en af de største leverandører af it-teknologier til det private marked og den offentlige sektor i Danmark deltager EG selvfølgelig på Folkemødet 2018. Blandt deltagerne er divisionsdirektør Johnny Iversen, som i OPS-teltet debatterer temaet "Hvad skal vi med begrebet Offentlig Privat Samarbejde?" 

Johnny Iversen, divisionsdirektør i EG: "Det offentlige kan ikke alene nå deres mål om bedre og mere velfærd, bedre service til borgerne og samtidig med at opfylde de konstante krav til lavere udgifter. Man er nødt til at inddrage den private sektor. Vores erfaring er, at private virksomheder ikke kun kan optræde som leverandører af ydelser men i høj grad også som sparringspartner."

Johnny Iversen forsætter: 

"I den private sektor har man allerede i en del år i større grad indbudt specialiserede teknologivirksomheder til at hjælpe med at optimere processer og arbejdsgange – tænke smartere og inddrage ny teknologi. På samme måde kan det offentlige heller ikke alene stå med hele ansvaret for den digitale transformation. De skal i langt større grad end i dag søge hjælp fra den private sektor, som har erfaringerne og den innovative teknologiforståelse både fra de offentlige, men også fra ledende virksomheder i helt andre brancher." 

Her giver divisionsdirektør i EG sit bud på, hvor digitaliseret den offentlige sektor egentlig er:  

Læs mere: Om Offentlig Privat Samarbejde

Debat om robotter og algoritmer redder velfærden

  • Mød EG's divisionsdirektør for Citizen Solution Johnny Iversen på Folkemødet 2018 
  • Han debatterer "Velfærd reddes af robotter og algoritmer – ikke flere penge" fredag klokken 11.45 i OPS-teltet
  • De andre i debatpanelet Jane Jegind, By- og Kulturrådmand i Odense Kommune, Adam Wolf, adm. direktør i Danske Regioner og Bo Kristiansen, direktør for Mariehjemmene. 
  • Moderator er Nick Allentoft, Den Offentlige, der er bogaktuel med sin udgivelse "Velfærdsillusionen".
  • Se program for OPS-Scenen

Digitaliseringens muligheder vs. beskyttelse af privatlivet

Jo flere data og kontaktpunkter en offentlig funktion eller virksomhed har om sine borgere og kunder, jo bedre og mere relevante services kan man tilbyde borgere og brugere. Men brugen af data kræver tilladelser, som enten ikke gives eller som det kan være forbudt at bruge. Dermed mistes værdi og mulighed for forbedringer. Der er med andre ord et interessant skisma mellem digitaliseringens muligheder vs. beskyttelsen af den enkeltes privatliv. 

CEO for EG, Mikkel Bardram, er inviteret af Kommunernes Landsforening til at deltage i debatten med temaet "Digitaliseringen og beskyttelse af den enkeltes privatliv", hvor både de praktiske og juridiske aspekter vil blive belyst. 

Debat om digitaliseringen og beskyttelse af den enkeltes privatliv

  • Mød CEO for EG Mikkel Bardram på Folkemøde 2018 fredag 12.00 i Kommunernes Landsforenings telt.
  • Debatpanelet til "Digitalisering og beskyttelse af den enkeltes privatliv" består udover Mikkel Bardram også af bestyrelsesformand Jørgen Bardenfleth; KL-næstformand Martin Dam; advokat Tina Brøgger Sørensen, Kromann Reumert.
  • Se mere om debatten her

Her fortæller han, hvorfor EG deltager på Folkemødet: 

Vi håber at se rigtig mange af vores kunder, samarbejdspartnere og leverandører til vores debatter. 

Det fulde program for OPS-teltet kan ses her

Læs også: Undgå de syv barrierer for offentlig digitalisering

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce