Cloud: Hvorfor er du bange for skyen?

Selvom det kan virke utrygt at sende kundernes data i skyen, kan cloud godt være den bedste hostingløsning. For sikkerheden er mindst lige så stor i skyen som i fabrikkens kælder. Se video-interviewet med Microsofts danske teknologi- & sikkerhedsdirektør Ole Kjeldsen.

Cloud: Debatten om cloud er fortsat hot, fordi mange offentlige og private virksomheder endnu ikke har taget endelig stilling til, om de tør flytte deres – og dermed kundernes – data i skyen.

Så længe data ligger på virksomhedens egne servere, er sikkerheden en del af it-afdelingens centrale opgaver og rutiner. 

Desuden bliver data tilgået via et kontrollet netværk fra enheder, som er styret, kontrolleret og sikret. Alt ligger gemt på infrastruktur placeret bag firewalls og diverse sikkerhedsinstanser – centralt administreret og kontrolleret.

Men når snakken falder på cloud og outsourcing, er der fare for, at man kommer til at fokusere på de mange nye, effektive og fleksible måder at arbejde sammen på. 

For cloud giver adgang til virksomhededens applikationer og data fra alle mulige og umulige enheder, uanset hvor i verden brugeren opholder sig.

Så hvad gør man lige med sikkerheden? Er det alligevel ikke bedre selv at passe på borgernes data i kælderen under fabrikken?

Alle er lige i skyen

TransformationTools har spurgt Microsofts danske teknologi- & sikkerhedsdirektør Ole Kjeldsen, der mener, at fordelene ved at flytte i skyen som udgangspunkt er langt større end ulemperne, også selvom man som kunde bliver en blandt mange og risikerer at miste fornemmelsen af selv at have styr på sikkerheden.

- Specielt i en evigt foranderlig verden, hvor de cyberkriminelle bliver mere og mere effektive og mere målrettede i deres angreb, kan det være svært, hvis ikke umuligt, for den enkelte virksomhed at følge med og stadig være up to date og have en tidssvarende sikkerhedsløsning.

Det kan man få i en cloudverden, hvor man kan sige til leverandøren: I må kunne sikre, at vi altid har en tidssvarende sikkerhedsløsning, siger teknologi- & sikkerhedsdirektør Ole Kjeldsen.

- Samtidig er det en fordel for alle, at vi behandler alle kunder lige i skyen, mener Ole Kjeldsen.