DI Digital Årsdag 2018 – fem skridt til at høste gevinsterne ved digitaliseringen

 Få højdepunkterne fra Digital Årsdag 2018 her

Bardram DI 3

Der er nogle vigtige spørgsmål, man skal besvare for at komme godt i gang med en digital strategi. Foto: Brian Nebelong

Hvad gør man, og hvor starter man, når man vil høste digitaliseringens gevinster? Se buddet fra EG's CEO, Mikkel Bardram, her.  

På Dansk Industri Digital Årsmøde 2018 deltog topchefer fra den digitale branche samt kunder og samarbejdspartnere fra både den private og den offentlige sektor. 

Blandt indlægsholderne på DI Digital Årsmøde var koncernchef for Berlingske Media, Anders Krab-Johansen, som berettede om de store ambitioner og konkrete tiltag, som Berlingske Media har iværksat for at håndtere den digitalisering, der både er den største trussel og den mulige redningsplanke for mediebranchen.  

Skatteminister Karsten Lauritzen som holdt et veloplagt oplæg om, hvordan digitalisering både er hans største politiske problem og samtidig hans bedste værktøj.  

Livlig paneldebat omkring digitaliseringens gevinster 

CEO for EG Mikkel Bardram var inviteret som en af paneldeltagerne i debatten: "Hvordan fastholdes gevinsterne?" De øvrige pandeltagere var Country Managing Director Phillip Wiig, Accenture, Country Director Lise Karstensen, Nokia Denmark, Direktør Thomas Fredenslund, Styrelsen for IT.

Debatten var livlig og synspunkterne var mange, men der var også store enighed om de centrale spørgsmål fx: "Hvordan udnytter man som offentlig og privat kunde bedst muligt de muligheder, som digitalisering og en eventuel fuld digital transformation giver?" Her var alle enige om, at lange kravsspecifikationer og trusler om bod, ikke er vejen til et godt resultat. Samt at tilliden mellem kunde og leverandør skal være til stede, ellers bruger man energien på at overvåge og kontrollere i stedet for at samarbejde og udvikle. 

Hvor skal man starte? 

Som CEO i EG har Mikkel Bardram stor kontakt med og indsigt i muligheder og behov for små og mellemstore virksomheder (SMV). Både i forhold til de strategiske overvejelser, hvilke behov der løbende viser sig og – ikke mindst – i forhold til den konkrete implementering. I videoen her kan du høre Mikkel Bardram fortælle om de fem punkter og prioriteringer, som er afgørende for at opnå digital succes. 

Læs og se: Digital Årsmøde 2018 – livlig debat og skarpe konklusioner 

Hvordan fastholdes gevinsterne? 

Et andet centralt spørgsmål i debatten lød: "Hvordan fastholdes gevinsterne?" Igen var der flere forskellige bud fra paneldeltagerne, men alle var enige om, at det er afgørende at se digitaliseringsprojekter eller en fuld digital transformation som et projekt, der ikke afsluttes. For at fastholde gevinsterne af investeringen, skal man blive ved med at udvikle og udnytte de muligheder, som opstår i takt med, at løsningen tilvejebringer nye og flere data.

Her kan du se en video med mere inspiration fra debatten omkring fastholdelse af de digitale gevinster

Du kan læse flere artikler om udvikling og fastholdelse af gevinsterne ved digitalisering og en digital transformation

Eller hente det gratis whitepaper: Indfri dit digitale potentiale og få 5 gode råd og 10 konkrete cases til din digitalisering