Nord-Lock Group: Sådan skal cloud-løsninger støtte fremtidens ekspansion og opkøb

Virksomhedens CIO fortæller om digitaliseringsrejsen

Sebastian Svärdebrant, CIO i Nord-Lock Group

Nord-Lock Group ruster sig til fremtidens ekspansion og opkøb. Foto: Hanna Engstrøm

Den internationale virksomhed Nord-Lock Group har påbegyndt en digitaliseringsrejse og ruster sig til en fremtid med øget automatisering, komplekse projekter og udvidet samarbejde mellem b-2-b-virksomheder. Samtidigt skal virksomheden understøtte fremtidens ekspansion og opkøb. Vi har interviewet Sebastian Svärdebrant, CIO hos Nord-Lock Group.

 

Nord-Lock Group er en international virksomhed inden for boltsikringsbranchen. Virksomheden fremstiller forskellige produkter, som bl.a. anvendes i kraftværks-, transport-, minedrifts-, produktions- og rumfartsindustrien. Blandt Nord-Lock Groups kunder finder man virksomheder som General Electric, Vestas, Sandvik, Tesla og SpaceX.

I denne artikel fortæller Nord-Lock Groups CIO Sebastian Svärdebrant om, hvordan skyplatformen Microsoft Dynamics 365 skal ruste virksomheden til en fremtid med øget automatisering, komplekse projekter og et udvidet samarbejde mellem b-2-bvirksomheder. Hvilket er afgørende for at få succes med fremtidens ekspansion og opkøb.

 

Udgangspositionen: Flere forskellige ERP-systemer, ingen analyseværktøjer eller CRM-systemer

Tidligere brugte virksomhederne i Nord-Lock Group forskellige ERP-systemer. For at kunne understøtte fremtidens ekspansion og opkøb har virksomheden valgt at skabe en fælles cloud-platform for koncernen, som gør det muligt at optimere salgsprocesserne.

Er ERP-løsninger fortid allerede i 2020?

- Den store udfordring for os har været, at vi er en global virksomhed med et globalt fodaftryk. Vi er repræsenteret i ca. tyve lande med seks produktionsenheder og omtrent tyve salgsvirksomheder. Disse har tidligere anvendt forskellige ERP-systemer, hvilket har medført, at det har været vanskeligt at implementere et enkelt analyseværktøj og CRM-system til at understøtte salgsprocessen. Derfor besluttede vi at implementere en fælles cloud-platform i koncernen, indleder Sebastian Svärdebrant, CIO hos Nord-Lock Group. 

Ved hjælp af en cloud-løsning ruster vi os til en fremtid med øget automatisering, komplekse projekter og et udvidet samarbejde mellem b-2-b-virksomheder. Sebastian Svärdebrant, CIO hos Nord-Lock Group

                                

Automatisering, komplekse projekter og udvidet samarbejde mellem b-2-b-virksomheder 

Nord-Lock Group ønsker at satse på digitalisering på grund af muligheden for at automatisere sine produktionsprocesser samt produktdesign, lige fra kundens efterspørgsel til det færdige produkt.

Samtidigt vurderer Sebastian Svärdebrant, at der er et øget behov for, at virksomheden kan bruge nye kanaler til samarbejdet med kunderne. Han spår, at brugen af sociale medier inden for business to business vil stige dramatisk, især med den øgede udbredelse af cloud-tjenester  som fx Microsoft Dynamics 365. 

Cloud-løsninger løfter både små og mellemstore virksomheder

I fremtiden tror han, at 3D-printning vil være på alle kontorer, og at fremstilling on-demand bliver en del af hverdagen. Sebastian Svärdebrant vurderer også, at antallet af komplekse projekter, som indebærer øgede krav til b-2-b-samarbejdet, vil øges, præcis ligesom udbredelsen af automatisering.

- For at gå fremtiden i møde støtter vi os også til vores brancheviden og tekniske kompetence. Det åbne og fleksible system, som vi implementerer, vil også hjælpe os med at gå den nye virkelighed i møde, som vi står overfor, siger Sebastian Svärdebrant.

 

Cloud-løsning - en vigtig brik for Nord-Lock Group

En forudsætning for at få succes med digitaliseringsrejsen er en fælles cloud-platform for koncernen. CIO'en mener også, at samarbejdet mellem forskellige produktionsenheder bliver stadig vigtigere, dels for at kunne udnytte produktionskapaciteten optimalt, men også når det gælder det tekniske design.

- Ved hjælp af en cloud-løsnig kan vi opbygge fælles procedurer i koncernen samt vækste gennem opkøb og ekspansion på en hurtig og fleksibel måde. Det gælder både nye produktionsenheder og produkter, siger Sebastian Svärdebrant.

 

Intakt system giver plads til at fokusere på kunden og kerneaktiviteten

Virksomhedens strategi er at undgå at ændre systemet, men i stedet tilpasse sine procedurer til én standard og dermed bevare det intakt. Standardisering har som ledestjerne været en del af hele projektet. Også hvad angår valget af cloud-partner var det vigtigt at være enige om implementeringsmetodikken.

 

Vi tilpasser hellere vores processer og måden, vi arbejder på, end ændrer på systemet. Sebastian Svärdebrant, CIO hos Nord-Lock Group

- Med en cloud-løsning, som muliggør fælles procedurer i koncernen, får vi et 360 graders overblik over kundens forretning og behov. Det er en fremgangsfaktor for os. Automatisering og digitalisering gør, at vi kan fokusere på vores kerneaktivitet, slutter Sebastian Svärdebrant.

Virksomheden har indtil nu migreret en produktionsenhed i Nordamerika og også store dele af det europæiske marked. I løbet af året er det de resterende enheders tur. Målet er at blive færdig i løbet af 2018.

 

Krav, som du skal stille til din skypartner:

  • Sørg for, at I er enige om implementeringsmetodikken
  • Sørg for, at din partner har stor teknisk kompetence
  • Sørg for, at partneren følger med i den tekniske udvikling på den platform, du bruger

 

Hent det gratis whitepaper: Indfri dit digitale potentiale

 

Fakta om Nord-Lock Group:

Branche: Værkstedsindustrien

Antal ansatte: Over 500    

Omsætning: Over 1 milliard svenske kroner

  

Annonce
Annonce