Flere og flere betalinger bliver mobile – kan dit POS-system håndtere det?

De seneste år har vi set flere og flere betalingsmuligheder dukke op til detailhandlen. Og kan kunderne ikke betale med deres foretrukne betalingsløsning, risikerer du, at de går et andet sted hen.

Payment

Kan din virksomhed implementere de seneste betalingsløsninger, når de rammer markedet? Eller indebærer hver eneste nye mulighed, at du skal ud og finde penge i budgettet til dyre implementeringer og opdateringer? Så er det på tide at få opgraderet dit Point of Sale-udstyr.

En undersøgelse fra Juniper Research viser, at antallet af mobile betalinger på globalt plan vil stige med 30 % i løbet af 2017. Og herhjemme ser vi ud til at være frontløbere i denne trend. Tal fra Danske Bank viser, at 9 ud af 10 danske smartphones i dag har installeret Danske Banks betalingsapp, MobilePay – og antallet og størrelsen af transaktionerne fortsætter med at stige. Eksempelvis var der sidste år i april 738.000 transaktioner på en enkelt dag. I samme måned blev der i alt foretaget 13,6 millioner transaktioner med en omsætning på 3,5 mia. kroner.

"MobilePay overgår fortsat vores vildeste forventninger. Samtidig kan vi se, at løsningen er i markant vækst i fysiske butikker og webshops, mens banebrydende funktioner som bonus og grønne kvitteringer også har fin fremgang", siger chefen for MobilePay-divisionen i Danske Bank, Mark Wraa-Hansen i en pressemeddelelse.

Dankortets plastikmonopol er brudt
Samtidig bliver tjenester som Apple Pay og Google Wallet mere og mere udbredte på verdensplan, og vi kan snart forvente at se de første butikker tage især iPhone-betalingsløsningen til sig, da Apple i den grad dominerer det danske marked. En undersøgelse viser eksempelvis, at mere en 75 % af den mobile internettrafik i Danmark kommer fra en iPhone.

Samtidig åbner det kontaktløse Dankort og snart det mobile Dankort for nye måder at bruge de samme løsninger. Dermed ser listen over betalingsløsninger ikke ud til at blive kortere.

3 tegn på, at det er på tide at skifte din betalingsløsning ud:

  • Du bliver nødt til at skifte kortterminal ved hver eneste opdatering.
  • Du oplever, at flere og flere kunder efterspørger betalingsløsninger, du ikke tilbyder.
  • Du skal bruge uforholdsvis mange ressourcer på implementering og opdatering af dit Point of Sale-udstyr for at implementere nye betalingsmetoder.