Cloudskolen del 2: Sådan vil cloudpioneren Twilfit skabe den perfekte kundeoplevelse

Twilfit er taget af sted på en rejse mod skyen. Et projekt, som butikskæden gennemfører for at kunne forbedre kundeoplevelsen og blive klar til omnichannel. TransformationTools.dk har interviewet Twilfits it-ansvarlige Robert Backéus.

Cloudskolen Twilfit

Twilfit er en af Sveriges førende kæder inden for lingeri, men virksomhedens ERP-system har ikke kunnet følge med udviklingen på markedet, især kundernes krav og forventninger.

ERP-systemet stod i vejen for kundeoplevelsen
Tidligere havde Twilfit et ERP-system, som blev hostet af en ekstern leverandør. Systemet blev forsømt både med hensyn til udvikling og dokumentation. Derfor var det på høje tid med en helt ny løsning, der ville kunne realisere virksomhedens strategi vedrørende omnichannel og i øvrigt skabe forudsætningerne for en bedre oplevelse for kunderne. Vigtige faktorer i den forbindelse var enklere administration, større omkostningseffektivitet og bedre udnyttelse af funktionalitet.

- Tidligere måtte vi slås med en række forskellige udfordringer. Vi fokuserede på at rette fejl snarere end at udvikle. Vi havde også dårligt styr på vores masterdata, processer og rutiner. Det bidrog til, at systemet ikke kunne videreudvikles i det tempo, vi ønskede, og det førte igen til, at kunder fx fik leveret de forkerte varer på de forkerte tidspunkter. Vi kunne ikke tilbyde den kundeoplevelse, vi ønskede, og muligheden for at realisere vores omnichannel-strategi var slet ikke til stede, siger Robert Backéus, it-chef hos Twilfit.

Standardisering i fokus
Nu har Twilfit påbegyndt rejsen mod skyen, og det eneste, som forbliver on premises, er virksomhedens filserver. Og det kan ikke udelukkes, at også filserveren vil blive migreret til skyen i fremtiden, understreger it-chefen. Twilfit håber nu på at kunne drage nytte af cloudløsninger i så stor udstrækning som muligt.

Et af de vigtigste mål med migrering til skyen har været at kunne komme af med så mange perifere systemer som muligt og erstatte dem med anvendelse af standardfunktioner. Robert Backéus mener, at detailhandlen generelt har tendens til at vikle sig ind i alt for mange egenudviklede løsninger. Det gør det betydeligt mere vanskeligt at være på forkant med udviklingen.

- Vi kommer til at få et stort udbytte af cloud. Mange af vores applikationer vil forsvinde, og produktporteføljen vil blive kraftigt reduceret. Vores mål er at anvende standardiserede løsninger i så stort omfang som overhovedet muligt. Det effektiviserer vores processer, og så kan vi begynde at fokusere på vigtigere ting. Vi kommer til at holde os ajour med de nyeste opdateringer, og derfor har vi defineret en nultolerancepolitik over for ændringer i det nye ERP-system, siger Robert Backéus.

Cloud kræver risikominimering
At drage på rejse mod skyen er ikke bare guld og grønne skove. På vejen vil man blive konfronteret med en række farer, som man er nødt til at være forberedt på. Det kan være svært at forudse ændringernes konsekvenser, og hvordan det kommer til at påvirke fremtidige opgraderinger.

- Vi kender ikke resultatet, før vi er helt i mål. Vil vi have foretaget så stort et indgreb, at det forhindrer os i at tage del i de fordele, som er en del af en standardiseret løsning? Det er det store spørgsmål, som vi ikke kender svaret på endnu, indrømmer it-chefen.

For at holde risici på et minimum har Twilfit været restriktive og arbejdet udelukkende med den funktionalitet, som findes i den valgte cloudløsning (Microsoft Dynamics 365). Alt sammen for at være i overensstemmelse med nultolerancepolitikken over for ændringer i systemet.

Til gengæld forventer Twilfit mange fordele ved at være gået i skyen. Firmaet vil have fået et system, som er lettere at vedligeholde og videreudvikle. På den måde kan virksomheden have gang i flere mindre projekter på én gang, og i det lange løb skal det føre til øget kundetilfredshed. Twilfit forventer også, at den nye løsning kommer til at resultere i mere intern effektivitet, fx når det drejer sig om arbejdsprocesser og -rutiner.

Annonce
Annonce