Elnet-virksomheder skal effektivisere for DKK 600 mio. - om året

Det danske Folketing har vedtaget en ny lov om økonomisk regulering af elnetvirksomhederne i Danmark. Lovforslaget er et vigtigt skridt i regeringens forsyningsstrategi ”Forsyning for Fremtiden”, der samlet set skal effektivisere forsyningssektorerne for 5,9 mia. kr. årligt i 2025.

Elsektor skal effektiviseres_Colourbox

Prisen for levering af el vil fremover blive tættere koblet til elnetvirksomhedernes faktiske udgifter. Samtidig tilskynder den nye regulering løbende netvirksomhederne til at gennemføre effektiviseringer,

Det danske Folketing har vedtaget en ny lov om økonomisk regulering af elnetvirksomhederne i Danmark.

Lovforslaget er et vigtigt skridt i regeringens forsyningsstrategi  "Forsyning for Fremtiden", der samlet set skal effektivisere forsyningssektorerne for 5,9 mia. kr. årligt i 2025. Det skriver Energi, - Forsynings-, og Klimaministeriet i en pressemeddelelse:

"I dag har vi vedtaget en lov, som kommer alle danske elforbrugere til gode, fordi vi får en langt mere tidssvarende regulering. Netvirksomhederne får nu større tilskyndelse til at effektivisere, og det vil løbende gavne de danske elforbrugere. Med den nye regulering får vi en mere effektiv sektor med rimelige priser og en fortsat høj forsyningssikkerhed", siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Prisen for levering af el vil fremover blive tættere koblet til elnetvirksomhedernes faktiske udgifter. Samtidig tilskynder den nye regulering løbende netvirksomhederne til at gennemføre effektiviseringer, fordi netvirksomheden får lov til at beholde gevinsten i en periode, hvorefter effektiviseringen skal gå til forbrugerne. 

Læs hele pressemeddelelse