7 fordele ved ERP i skyen

Skal I lægge ERP-systemet i skyen? Det er et af de vigtigste spørgsmål, som danske virksomheder i de kommende år skal forholde sig til på it-området. Her får du de 7 største fordele, ved at have ERP i skyen.

6 fordele ved ERP i skyen

Skal I lægge ERP-systemet i skyen? Det er et af de vigtigste spørgsmål, som danske virksomheder i de kommende år skal forholde sig til på it-området. Her får du de 7 største fordele, ved at have ERP i skyen.

Det gennemsnitlige ERP-system når gerne at blive 7-10 år gammelt. Dermed er det lysår bagefter de nyeste løsninger og teknologier. Så hvorfor ikke skifte oftere? Fordi det er en kompleks, dyr og risikofyldt proces.

En måde at løse den udfordring, er at have et altid-opdateret ERP-system i skyen. Og selvom der vil være udfordringer ved at overgå fra et skræddersyet setup til en standardiseret løsning, så er der i hvert fald 7 gode grunde til at overveje skiftet.

1. Altid opdateret
Vi nævnte det allerede i indledningen, men det er værd at dvæle ved: Et system i skyen er altid opdateret. Det vil sige, at du altid har den nyeste version og den nyeste teknologi lige ved hånden. Ikke noget med at acceptere, at dit it-system ikke kan interagere med nye apps eller løsninger – du er altid i den bedst mulige position for at udnytte den nyeste hard- og software på markedet.

Det betyder også, at du efter skiftet i fremtiden slipper for den dyre proces med at opgradere dit system, de risici der følger med og den uundgåelige periode efter en implementering, hvor produktiviteten og effektiviteten i brugen af systemet falder.

2. Fleksible, (næsten) faste omkostninger
Kan faste omkostninger være fleksible? Nej, ikke rigtig – men med et cloud-setup ved du, hvad du betaler – og du betaler kun, for det du bruger. Du kan skalere op og ned, alt efter behov – men du bliver ikke pludselig overrasket af servere, der skal udskiftes, omkostninger til opgradering af software eller andre uforudsigelige vedligeholdelsesopgaver.

Samtidig slipper du for store enkeltinvesteringer, som eksempelvis hele processen omkring opgradering til et nyere ERP-system. Dermed får du et langt mere overskueligt udgiftsbillede, som kan tilpasses din virksomhed.

3. Frigør it-ressourcer
Det siger sig selv, at overlader du drift og vedligehold af servere til leverandøren, så får den lokale it-afdeling færre ansvarsområder – og det er en rigtig god beslutning, i en tid, hvor IT-afdelinger bliver presset for at levere mere værdiskabelse og forretningsudvikling.

Ved ikke altid at skulle være klar til at yde support og rykke ud i tilfælde af nedbrud får du mere ro omkring it-afdelingen – og dermed også bedre arbejdsbetingelser for udvikling og sparring med andre afdelinger i virksomheden.

4. Sikkerhed
Den klassiske 'on premise' ERP-løsning står på virksomhedens servere, tilgås kun af lokale maskiner og er beskyttet bag en firewall. Men sådan ser verden ikke ud længere. I dag har eller kræver medarbejderne, at kunne tilgå it-systemet lige meget hvor de er og med den enhed, de har ved hånden. Og derfor har du brug for et sikkerheds-setup, der er designet til at varetage de nye trusler.

I må dog aldrig glemme, at den enkelte bruger har et stadig stigende ansvar for, at agere ansvarligt. For intet system er mere sikkert, end de personer, der bruger det.

5. Fleksibilitet
Hvis du skal oprette et testmiljø 'on premise', skal du først købe nye servere ind, installere dem og sætte systemet op – i cloud er det et tryk på en knap. Og derfor er mange udviklingsmiljøer også rykket til skyen.

Men den samme fleksibilitet betyder nu, at I hurtigt kan udrulle nye løsninger – og rulle dem tilbage – fordi Det foregår i et cloudmiljø. Det standardiserede miljø er simpelthen ideelt, når det handler om at indføre nye applikationer eller forretningsløsninger.

6. Valgmulighederne er (eller bliver) uendelige
Da Apple annoncerede deres iPhone var der én ting, de aldrig havde forudset: Populariteten af deres Appstore. De små, smarte applikationer, der enten hjalp eller underholdt brugeren – og dermed tilpassede brugerens oplevelse 100% til det, der hjalp ham eller hende videre i hverdagen.

Med standardiserede ERP-løsninger i skyen bliver det langt nemmere for udviklere at skabe mindre applikationer, der let kan implementeres ovenpå standardsystemet, fordi de ikke skal tilpasses den enkelte skræddersyede løsning – og dermed bliver det også lettere for virksomheder at købe løsninger, der med få klik kan implementeres og tilpasse deres system til lige nøjagtigt organisationens behov.

Derfor kommer vi til at se et væld af forskellige mindre og specialiserede apps til ERP-systemer i skyen, fordi det nu bliver langt nemmere at implementere dem for virksomheden. Microsoft har eksempelvis allerede lanceret deres version, appsource, som dog endnu ikke fungerer helt som det click-and-buy koncept vi kender fra smartphones – men det ligger ikke mange år ude i fremtiden.

7. Muligheden for at købe større, samlede løsninger
Har du en Macbook? Så er chancen for, at du også har en iPhone rimelig stor – og måske du også har et Apple-TV, fordi de tre taler sømløst sammen. Vi ser det overalt i hardware-markedet – flere og flere udbydere tilbyder en særlig gruppe af produkter, som alle ikke bare passer sammen men også forbedrer oplevelsen af den samlede pakke.

På samme måde vil vi med ERP-løsninger i skyen se, at enkeltvirksomheder eller partnere skaber produkter, der matcher hinanden. Her er det igen Microsoft, der er længst fremme med Dynamics365, som ud over at være en ERP-løsning også indeholder Business Intelligence og CRM og integrerer direkte til Office365 – og i fremtiden vil vi komme til at se flere af disse løsninger på markedet.

Annonce