BYOD: Fordele og gevinster ved BYOD

Hvis man som virksomhed har styr på it-sikkerheden med BYOD (bring your own device), er der en række fordele for både medarbejdere og virksomheden.

Fordele og gevinster ved BYOD

1. Højere produktivitet

En amerikansk undersøgelse viser, at medarbejdere, som bruger egne enheder, i gennemsnit sparer 81 minutter om ugen, fordi de i højere grad er bekendte med funktionaliteten. Samtidig er muligheden for hele tiden at opgradere egne enheder med et tilskud fra virksomheden med til at speede opgraderingsprocessen op og leder dermed ofte også til, at medarbejderne har bedre (og hurtigere) udstyr. Medarbejderne selv bemærker også forskellen: I en undersøgelse siger 49 %, at de bliver mere effektive med BYOD.

 

2. Besparelser på indkøbsbudgettet

Besparelser i form af indkøb, som ikke længere foretages, kan hurtigt måles. Dermed kan du også hurtigt få indblik i, hvor meget virksomheden kan spare ved at overgå til BYOD. Husk dog at modregne udgifter til øget it-sikkerhed og betaling af medarbejdernes private abonnementer.

 

3. Større medarbejdertilfredshed

Når medarbejdere selv vælger deres udstyr, er de også mere tilfredse med deres valg. 61 % af amerikanske virksomheder, der tillader BYOD, har højere medarbejdertilfredshed som følge af dette.

 

4. Fleksibilitet i arbejdsrytmen

Med BYOD kan medarbejdere arbejde, når de vil, hvor de vil. Det betyder også, at de ofte besvarer mails uden for normal arbejdstid for til gengæld så at møde ind en time senere.

 

5. Tiltrækker bedre ansøgere

Ofte leder virksomhederne efter de medarbejdere, som sætter produktivitet og effektivitet højt. Med BYOD og de (næsten) ubegrænsede valgmuligheder optimerer virksomheden medarbejdernes mulighed for at agere effektivt. Til gengæld tiltrækker virksomhederne ofte medarbejdere, som gerne selv vil betale lidt ekstra for god kvalitet i deres redskaber i bytte for optimale arbejdsbetingelser.