Deleøkonomi kan være et skridt på vejen mod mere

Deleøkonomi handler i alt sin enkelthed om, at nogle tilbyder en ydelse baseret på deres private ejendom (et lift, en overnatning) i bytte for noget andet, oftest penge. Herefter går man hver til sit. Men det behøver ikke være endestationen, mener Vigo's CEO, Jesper Bove-Nielsen.

Vigo

I gamle dage købte naboens dreng ind for den gamle enke i nabolejligheden eller huset, og fik så lidt lommepenge i bytte. Til jul fik han så måske en pose gotter eller klejner med hjem til resten af familien. Men i takt med, at vi har fået mere og mere travlt, og bevæger os længere væk fra lokalmiljøet, er den sammenhørighed svundet ind.

Mange har igennem tiden udpeget teknologien som den store synder. Men for Jesper Bove-Nielsen, CEO for REMA 1000's nye deleøkonomiske indkøbs-app, kan teknologien måske bringe os tættere på hinanden:

"For dem der benytter sig af Vigo, er det en nem måde at få varerne til døren. Og for den studerende, teenageren eller pensionisten er det en let måde at tjene lidt ekstra penge. Men hvis nu man fik en god snak med pensionisten Preben, og bød ham på en kop kaffe, så kan det være, at der skete noget mere," siger han.

Det kan være både tidsbesparende og socialt
"Man behøver jo ikke appen, når først man kender hinanden. Ligesom man ikke behøver GoMore for at få et lift af en bekendt eller AirBnB for at låne en lejlighed" Og det ville være fantastisk, hvis appen på den måde kunne være med til at bringe folk sammen om at hjælpe hinanden, forklarer Jesper Bove-Nielsen:

"En del vil nok se det som en måde, hvorpå man ikke nødvendigvis behøver at købe ind for 500 kroner for at få dagligvarer bragt ud. Og så er det tilmed bedre for miljøet. For nogle kan det så udvikle sig til et indkøbsfællesskaber, hvor man handler ind for hinanden, når man alligevel er afsted. Og på den måde kan alle travle børnefamilier få mere tid sammen med børnene."

Dermed kan teknologien bag deleøkonomiens platforme være med til at danne bro mellem mennesker:

"I hverdagens ræs har vi glemt det nære liv fra en tid, hvor der ikke var så travlt. Men på den her måde kan man bruge teknologien til at møde nye mennesker og skabe nye relationer," siger Jesper Bove-Nielsen.

Annonce

3 medier om teknologi, du bør læse

Wired magazine:
Wired Magazine er magasinet, for alle som vil holde sig opdateret på den digitale udvikling. Hvis du vil tage dig selv seriøst som digital, så er Wired mindst lige så vigtig som Børsen."

Quartz - Qz.com:
Quartz er et rigtig godt medie, som holder dig opdateret på tech-fronten. Sammen med Wired holder det dig opdateret på alt, du behøver vide."

Tech chrunch:
"Selvfølgelig er Tech Crunch også på listen. Det er et medie, som alle i branchen kender, og som man som minimum bør besøge engang imellem."

Annonce