
CEO i SimCorp Klaus Holse har været fascineret af software siden sin tid på datalogistudiet.
CEO i SimCorp Klaus Holse fortæller om sin livslange passion for teknologi og software.
CEO i SimCorp Klaus Holse har været fascineret af software siden sin tid på datalogistudiet.
Tidligere tekstforfatter og konceptudvikler, nu Content & Communication Manager med speciale i forståelse og formidling af teknologiske løsninger og services. Fast skribent på TransformationTools og løbende bidragsyder til bloggen SamfundsDesign.
Rådgiver desuden EG's topledelse omkring strategisk kommunikation i forhold til både interne og eksterne interessenter. Er desuden dybt interesseret i alt digitalt i almindelighed og den kommende digitale revolution i særdeleshed.
Kontakt og følg Christian P. Olsen
Af: Christian P. Olsen
TransformationTools går tæt på en række af Danmarks førende og mest erfarne teknologiledere for at høre om deres baggrund og passion for teknologi. Denne gang er turen kommet til Klaus Holse, som har været CEO for SimCorp siden 2012.
"Mit første møde med en programmerbar Texas-lommeregner beseglede min skæbne," siger Klaus Holse grinende:
"Indtil da troede jeg egentlig, at jeg skulle være ingeniør, men i 2. G besluttede jeg mig for datalogistudiet. Det var dengang et relativt nyt studie, så der var ikke så mange, der vidste, hvad det egentlig handlede om. Men det gjorde det bare endnu mere interessant for mig. Der var et væld af muligheder, spændende fag og flere virkelig dygtige og inspirerende undervisere," siger han og uddyber:
"Det, der især fascinerede mig, var, at man via en række enkle algoritmer kan få en maskine til at udføre et stykke arbejde, der ellers ville tage lang tid eller være helt umuligt at lave manuelt. For mig er det simpliciteten bag løsninger, der udfører ekstremt omfattende eller komplicerede opgaver, som er 'the magic of software'. Det har fascineret mig fra dag ét på mit studie – og har gjort det lige siden."
Efter at have færdiggjort studiet, fik Klaus Holse job som udvikler hos Ecoplan, hvor han senere blev manager. Siden da er det gået slag i slag med lederjobs hos blandt andet Oracle, Internet Ventues Scandinavia og President for Microsoft Western Europe.
Siden 2012 har Klaus Holse været CEO for SimCorp og aktivt bestyrelsesmedlem i blandt andet Dansk Industri og bestyrelsesformand i den skandinaviske teknologivirksomhed EG. Men selv om tiden, hvor han selv sad og kodede, for længst er forbi, mærker man stadig forkærligheden for software:
"Når man taler om nye produkter, glemmer man ofte, hvor vigtig softwaren er. Når din nye mobiltelefons kamera tager endnu skarpere billeder end den gamle, så er det den bedre linse, man giver æren. Men i virkeligheden skyldes de bedre fotos i langt højere grad forbedringen af den software, som optimerer det enkelte foto," siger Klaus Holse.
Han fortsætter:
"På samme måde er det ikke kun GPS-satellitterne, der har gjort ophedede diskussioner om højre eller venstre til historie, når familien kører på ferie. Det er i lige så høj grad den software, der binder satellitter og digitaliserede kortdata sammen med bilens GPS-modtager, vi skal takke. Og tænk så også på de handicappede, der nu kan styre deres kørestol med munden, eller som har fået mulighed for at tale eller høre på grund af nyudviklet software. Det er da vildt fascinerende!"
Læs også: Administrerende direktør i IBM Henrik Bodskov om at stå midt i et teknologispring
Som leder af en teknologibaseret virksomhed holder Klaus Holse skarpt øje med, hvor den teknologiske udvikling er på vej hen.
"Udviklingen af algoritmer og software, der kan hjælpe os med at se sammenhænge mellem ting, som ellers ikke er indlysende, og muligheden for, at endnu flere opgaver kan udføres af fysiske eller digitale robotter, rummer et meget stort potentiale," siger han.
Han ser store muligheder i at koble syn, hørelse og tale med algoritmer.
"Det giver mulighed for, at robotterne kan udføre rigtig mange opgaver, som tidligere kun kunne udføres af mennesker. Siri og Alexa er de bedste eksempler lige nu, men jeg er overbevist om, at vi allerede om 10 år vil smile af dem og opfatte dem som meget primitive," siger han.
"Samtidig ser jeg en udvikling, hvor næsten alt, man kan tænke sig, vil være koblet på nettet og arbejde sammen. 'Det intelligente hjem' ser endelig ud til at have fundet en retning. Inden for de næste fem år vil vi se enkle løsninger, og om 20 år vil alle enheder i vores hjem være koblet sammen og tilpasset vores vaner og behov. Det vil også betyde, at teknologien kommer endnu tættere på vores hverdag og os selv – jeg kan se det ske i det små hjemme hos mig selv, hvor vores robotplæneklipper konsekvent bliver kaldt 'grønært'," afslutter Klaus Holse grinende.
Læs også: Hvad er kunstig intelligens, og hvad kan du bruge det til?
Tilmeld dig vores nyheder fra DXC Technology, og få strategisk inspiration og konkrete forslag til, hvordan din virksomhed bedst udnytter de digitale muligheder - direkte i din indbakke.
Hos DXC har vi spændende tilbud og nyheder om vores produkter, løsninger og tjenester, som vi vil orientere dig om via e-mail. Vi bruger dine oplysninger til at forudsige, hvad du måske er interesseret i. Vi behandler dine data med respekt, og du kan læse om vores databehandling på vores side om privatlivspolitik.
Når du giver tilsagn om DXC databehandling, giver du samtidig DXC muligheden for at markedsføre skræddersyet indhold til dig. Databehandling giver DXC mulighed for at anvende dine oplysninger til at levere det mest relevante indhold og oplevelser på websites. Denne tilladelse kan trækkes tilbage når som helst. For flere oplysninger om, hvordan information bruges, se DXC's privatlivspolitik.
SimCorp er et dansk firma, der leverer finansielle it-løsninger og ekspertise til kapitalforvaltere verden over. Det drejer sig bl.a. om banker, nationalbanker, pensionskasser, fondsforvaltere og forsikringsselskaber. SimCorps kerneprodukt er SimCorp Dimensio.
SimCorp blev grundlagt i 1971 og har ca. 1.100 ansatte, hvoraf knap halvdelen sidder i København.